Angstbehandeling


Lichamelijke ontregeling

Behandeling voor het afbouwen en tegengaan van spanningsklachten bij lichamelijke ontregelingen.

Hyperventilatie

Hyperventilatieklachten verschillen per persoon. Waar de een meer last heeft van duizelingen, zweten en hoofdpijnen, kan de ander meer last hebben van maag-darm problemen, angst, spierpijnen etc.
Hyperventilatie kenmerkt zich door overmatig ademhalen, ofschoon men vaak voelt dat men te weinig lucht kan inademen. Men ervaart dan benauwdheid, terwijl men juist overmatig veel heeft geademd.
Hyperventilatie aanvallen wordt in de volksmond nogal eens als term gebruikt om een paniekstoornis aan te duiden.
Hyperventilatie kan een duidelijke oorzaak hebben. Bijvoorbeeld het klachtenbeeld is begonnen na een traumatische ervaring, een periode van stress, na drugsgebruik, na hardnekkige angstklachten etc.
Er kan echter niet altijd een relatie tussen hyperventilatie en stress, angststoornis of trauma worden gelegd. Het is daarom altijd raadzaam om de diagnose door een arts te laten stellen.

Angst voor urineverlies spastische darmklachten, IBS of geïrriteerde of prikkelbare darm

Angt voor urineverlies of ongecontroleerd ontlastingsverlies is een ingrijpend probleem. Angst voor het niet kunnen tegenhouden van het plassen of poepen kan je leven bepalen. Het hoeft niet in te houden dat er een lichamelijke afwijking kan worden geconstateerd. Bovendien levert lichamelijk onderzoek veelal weinig handvatten voor verbetering op. Als er nog voldoende controle is over de sluitspier plast of poept men niet in de broek, maar heeft men overmatig last van de aandrang en vreest de kans op controleverlies.

Ongecontroleerd ontlastingsverlies kan samenhangen met stress, angst of paniekaanvallen. Begrijpelijk is dat (de kans op) urineverlies of ontlastingsverlies als vernederend en angstvol wordt ervaren. Stress, angst en paniekaanvallen kunnen de plasdrang of poepdrang uitlokken of verergeren. Hierbij vreest men de kans dat men de plas of ontlasting niet lang genoeg kan ophouden.

Overspannenheid, overbelasting, burn out

Behandeling voor mensen die overspannen of overbelast zijn, waarbij angstklachten een belangrijke rol spelen. Overspannenheid maakt mensen angstiger. Van faalangst, schaamte, hoogtevrees, hyperventilatie, ziektevrees is alom bekend dat de angstgevoeligheid meegolft op de pieken van overbelasting. Overspannenheid is een gemoedstoestand die ontstaat als mensen te lang gespannen zijn geweest en niet meer voldoende tot rust kunnen komen. Overspannenheid zorgt voor emotionele ontregeling en lichamelijke klachten.

 • Praktijk Psy-Motion

  Praktijk Generalistische Basis GGZ.
  Angstbehandelpraktijk
  Sportpsychologische begeleiding.
  Partner van IPZO

  read more
 • Philip Thuring

  Gezondheidszorgpsycholoog
  Sport- en Prestatiepsycholoog
  Kinder- en jeugdpsycholoog
  Neuropsycholoog

  read more
 • Behandelmethoden

  Method of Levels, FOS, CGT, Exposuretherapie, EMDR
  Schematherapie, Mindfulness-MBSR
  Samenwerkingsverbanden

  read more
 • Aanmelden

  Aanmelden middels telefoon, email of aanmeldingsformulier
  Tevens BEELD-BELLEN als consult
  Beveiligd en eenvoudig

  read more