Psy-Motion


Sportervaringen

Open water zwemmen

Philip is een fanatiek sporter en haalt veel voldoening onder andere uit het tennissen. Niet alleen als speler, maar ook als gediplomeerd tennisleraar (KNLTB). Na zijn universitaire studie Psychologie is hij gepassioneerd geraakt door duursporten. Voor hardlopen en fietsen, maar vooral in de vorm van het zwemmen van ultra lange afstanden. Deze ervaringen hebben zijn fascinatie voor de interactie tussen lichaam en geest alleen maar versterkt. Het belang van het mentale aspect binnen de sport is voor hem dan ook meer dan vanzelfsprekend.

1999_klein1999

In 1999 besloot Philip zijn tienerdroom waar te maken door het meer van Neuchatel in de lengte (38km) als eerste zwemmer over te zwemmen. Als tiener had hij al enkele keren het meer in de breedte (8km) overgezwommen en toen uitgesproken de uitdaging te willen aangaan het in de lengte te willen doen. Doel: het uitdagen en ontdekken van eigen fysieke en mentale capaciteiten en het trotseren van de natuurlijke elementen (gevaar voor hypothermie) en het oogschijnlijk rustige water…
Gezien het gebrek aan kennis en ervaring besloot hij contact op te nemen met Kanaalzwemmers en hij heeft vervolgens begeleiding gekregen via de ´mail´ van een Amerikaanse Kanaalzwemmer. De begeleiding was gericht op trainingsschema´s, voeding en ´hoe je te wapenen´ tegen hypothermie.

2000_2000px2000

In 2000 besloot Philip zijn fysieke en mentale grenzen te verlegen. Hoe? Door het meer van Bienne aan het meer van Neuchatel toe te voegen. Afstand: samen met het verbindingskanaal (La Thielle): Yverdon-Bienne: 60km.

 

 

 

 

2002_2000px2002

In 2002 besloot Philip een unieke bijdrage te leveren aan het ´EXPO 2002´, een cultureel project gesitueerd aan en rondom de meren van Neuchatel, Bienne en Morat. Afstand: samen met de verbindingskanalen (Thielle, Broye): 80km. Philip heeft toen als enige zwemmer de drie meren en de vier culturele artifciele eilanden (´arteplages´) bij de steden Bienne, Morat, Neuchatel en Yverdon zwemmend (non-stop) verbonden.

 

 • Praktijk Psy-Motion

  Praktijk Generalistische Basis GGZ.
  Angstbehandelpraktijk
  Sportpsychologische begeleiding.
  Partner van IPZO

  read more
 • Philip Thuring

  Gezondheidszorgpsycholoog
  Sport- en Prestatiepsycholoog
  Kinder- en jeugdpsycholoog
  Neuropsycholoog

  read more
 • Behandelmethoden

  Method of Levels, FOS, CGT, Exposuretherapie, EMDR
  Schematherapie, Mindfulness-MBSR
  Samenwerkingsverbanden

  read more
 • Aanmelden

  Aanmelden middels telefoon, email of aanmeldingsformulier
  Tevens BEELD-BELLEN als consult
  Beveiligd en eenvoudig

  read more